Skagen – Thisted – 25. juli
Hjemme igen! Thys landskab, udsigten fra Hov over strandengen mod Knudsbjerg, tog godt imod os. Det blev 1421 fantastiske kilometer i Danmark.
Hou – Skagen – 24. juli
Lidt under 100 kilometer fra Hou til Skagen, stort set uden en eneste reel bakke. Ruten gik langs Kattegat-kysten. I Voersåe kan man tage på kanotur på den idylliske å. Cykelstien fra Hulsig til Skagen er noget af det smukkeste vi har oplevet. Vi kørte så langt ud på Grenen, som vore smalle hjul tillod. Det var ikke længere end til parkeringspladsen, hvorfra Sandormens stærke traktorer kører det sidste stykke. Vi spiste de sidste to af Tanjas “kom godt hjem kager”. Tilbage i Skagen kunne på havnen se hav af turister, cykelben, en nordmand med en indkøbsvogn fyldt op med billigere bajere og en Westi med redningsvest. Dagen sluttede med en grillkylling til Lene og en pizza til Klaus. I morgen tidlig starter på de sidste 180 kilometer til Thisted.
Grenå – Hou – 23. juli
En god lang tur startede på Djursland, hvor snart høstmodne marker kranser herregårde. Randers Fjord blev krydset med trækfærgen ved Ydbyhøj. Et lille smut mod vest for at komme over Mariager Fjord i Hadsund. Turens sidste færgetur tog få minutter over Limfjorden fra Egense til Hals. Færgemanden på Udbyhøj-færgen var smilende og venlig – det var færgemanden på Egense – Hals-færgen absolut ikke. Simon, Tanja og Søren hentede os i på overnatningsstedet i Hou og kørte til Hals, hvor de havde bestilt bord på Rasmus Klump restauranten “Pandekagehuset” -hyggeligt. Tanja havde bagt en pose “god tur hjem kager”. Tak for det!
Frederiksværk – Grenå – 22. juli
Værtsparret i “Kanonhuset” serverede et smukt og velsmagende morgenmåltid inden turen fra Frederiksværk til færgen i Hundested, der sejlede os til Rørvig. Vi faldt i snak med et par fra Humlebæk. De skulle til sommerhuset i Rørvig. På Sjællands Odde ventede Lene på færgen med en formodning om, at vi med billetten havde købt aktiemajoriteten i Molslinien. Turen fra Ebeltoft til Grenå gik op og ned på Djurslands smukke bakker.
Roskilde – Frederiksværk – 21. juli
En lille omvej til Hillerød og Fredensborg, øst om Esrum Sø, for at komme til Frederiksværk fra Roskilde. Fredensborg Slots daglige logerende var tilsyneladende ikke hjemme, så vi måtte selv posere. Som en rigtig “vandbærer” sørgede Lene for frisk vand i drikkeflaskerne fra vandhanen på Helsinge Kirkegård. I Frederiksværk bor vi i “Kanonhuset” – Bed and Breakfast. En lille Renault, årgang 1958, tog i mod, og i den hyggelige gård nød vi eftermiddagsvarmen.
Faxe Ladeplads – Roskilde – 20. juli
En tur i varmt, smukt og næsten vindstille sommervejr over Stevns. Gennem landsbyer med smukke gadekær på små veje rammet ind af gamle krogede vejtræer. Kalk og flint fra Stevns Klints undergrund er stadig en vigtig handelsvare. Cyklerne kom med på hotelværelset i Roskilde, og det nyvaskede cykeltøj blev hængt til tørre. På Roskildes varme torv, med domkirkens dobbelttårn i silhuet, en kold fadøl inden aftensmaden.
Marielyst -Faxe Ladeplads – 19. juli
28 kilometer til Stubbekøbing for at sejle med sommerfærgen Ida til Bogø. Over dæmningen til smukke Møn, med stejle bakker. I Præstø blev sukkerbalancen rettet op med en gulerodskage – Lene fik en god kop kaffe og Klaus et glas rygende varm chokolade. Det hele var garneret med flødeskum. Vi følte kalorie-alibiet er OK efter 136 forblæste kilomter. De første marker blev høstet på en lun dag med en meget frisk vind fra nordvest.
Rudkøbing – Marielyst (Falster) – 18. juli
140 kilometer startede med en færgetur fra Spodsbjerg på Langeland til Taars på Lolland. Lolland er flad – meget flad. Vi kørte til Danmarks sydligste punkt og blev fotograferet ved “Sydstenen” lidt øst for Gedser på Falster. I turistmekaet Marielyst var belønningen stegt flæsk med persillesovs.
Sønderborg -Rudkøbing – 17. juli
På en skøn sommermorgen, med udsigt til et smukt landskab med den blå farve i grøftekanten, gik turen tværs over Als til Fynshav for at sejle i 50 minutter til Bøjden på Sydfyn. Broen over Svendborgsund førte os til Tåsinge. Ved Troense lidt frokost med udsigt over det smalle farvand mod Thurø og Fyn. I Rudkøbing, hvor der står en statue over byens berømte søn, H.C. Ørsted mødte vi Lenes kollega Grethe og hendes mand Jørgen.
Ribe – Sønderborg – 16. juli
Godt 100 kilometer gennem først et næsten uendelig fladt sønderjysk landskab. Det blev dog lidt kuperet, og på Dybbøl stillede vi op ved en af de historiske kanoner. En aftentur langs Sønderborgs havnefacade sluttede dagen.
Klegod – Ribe – 15. juli
Mandag morgen sagde vi farvel til Karen Margrethe og Jørgen ved deres dejlige sommerhus i Klegod. Vi kørte mod Ribe med en frisk vestenvind i ryggen på små veje og cykelstier langs kornmarker, som var kante af skønne blomster.
Thisted-Klegod – 14. juli
I Klegod boede vi hos vore gode venner Karen Margrethe og Jørgen
På vej til Klegod sejlede vi med “Kanalen” over en lidt oprørsk Thyborøn Kanal